All Set for #MA2016

screenshot-78Panggilan buat orang-orang BISNES, STARTUP dan SOCIAL ENTREPRENEUR!

(Dan pada yang mahu jadi tiga golongan di atas)

– – –

Secara umum, kita kenal Joe Flizzow sebagai artis irama rap – dan kita tahu bagaimana hari ini beliau juga seorang usahawan berjaya.

Tak lupa juga pada yang selalu shopping online, pasti pernah jenguk ke Fashionvalet, kalau ke KL Sentral, iklan mereka terpampang di skrin iklan utama berulang-ulang, Fadzarudin Anuar adalah co-founder-nya.

Yang suka cari jodoh di Tinder, Sriram Krishnan, Head of International Growth mereka akan hadir di Cyberjaya minggu hadapan.

Bincang tentang prospek meningkatkan taraf hidup masyarakat, anda pasti tak mahu lepaskan peluang mendengar sendiri kisah dari Eric Kaduru, Founder ‘Kad Africa’. Dengar sendiri bagaimana mereka meningkatkan taraf hidup para wanita di beberapa negara benua Afrika melalui usaha tani.

Selain itu, ada juga:

– Adriana Gascoigne (CEO & founder, Girls in tech)
– Tobias Gould (Founder & Partner, Jerry Bottle)
– Novita Jong (Senior Sales lead APAC, Twitter)
– Brian Wong (Founder, Kiip)
– Vishal Harnal (Venture Partner, 500 startups)

Tak perlu bayar tiket kapal terbang beribu RM untuk jumpa mereka ini, sebab semuanya akan hadiri di Cyberjaya pada 21 – 24 September bulan ini!

MaGIC Academy Symposium 2016 ( #MA2016 ) dianjurkan lagi tahun ini selepas kejayaan penganjurannya pada tahun 2015, dan ia akan jadi lebih baik kali ini – jangkaan 2,000 peserta meliputi startups, usahawan sosial dan turut menawarkan peluang-peluang pekerjaan!

Bergantung kepada minat masing-masing, anda boleh pilih menjadi peserta ‘Entreprenuership Track’ yang fokus kepada perkongsian para usahawan dari segi pengalaman, hemat, strategi dan taktik perniagaan.

Manakala buat peserta ‘Social Enterprise Track’ pula, ini peluang keemasan mempelajari secara dekat perjalanan keusahawanan yang bermain dengan tanggung jawab lebih besar iaitu untuk membangun masyarakat bersama bisnes yang diusahakan!

Ada juga ‘Startup Career Fair’ dengan penyertaan lebih 100 pempamer yang memberi anda peluang untuk terlibat langsung dalam dunia perniagaan sebutan ramai era ini!

Dapatkan maklumat lanjut di academy.mymagic.my/ma2016

Pembelian tiket boleh dibuat di https://peatix.com/sales/event/191076/tickets dan masukkan kod MA2016CATJIRA untuk diskaun, haha!

I will be there too, peluang beb, peluang!

Ali Imran
Wartawan Awam

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s